Download

TEKENEN TIJDLIJN

  • Het werk Fountain by R. Mutt gemaakt door Marcel Duchamp in 1917

    Het werk Fountain by R. Mutt gemaakt door Marcel Duchamp in 1917
    voorstelling 6.9
    een urinoir op zn kop met de naam van de schilder en het jaartal van plaatsing. voorloper op de conceptkunst. laat ons al vroeg nadenken wat kunst nu eigenlijk voorstelt
    vormgeving
    een witte urinoir met zwarte stift. lichtelijk beschadigd. keramiek
  • Period: to

    6.19 fotografie en videokunst

    Fotografie en videokunst zijn moderne kunstvormen die beelden vastleggen of creëren met camera’s. Ontstaan in de 20e eeuw, gebruiken kunstenaars deze media om verhalen te vertellen, emoties te verbeelden of de realiteit te bevragen. Videokunst, vaak experimenteel, combineert beeld, geluid en tijd, zoals bij Nam June Paik. Fotografie varieert van documentaire tot abstract. Beide stromingen verkennen technologie, tijd en perceptie, en dagen traditionele grenzen van kunst uit.
  • Period: to

    6.18: architectuur en toegepaste kunst

    Architectuur en toegepaste kunst richten zich op functionele kunst, waar esthetiek en gebruik samengaan. Binnen deze stroming worden objecten en gebouwen ontworpen met aandacht voor vorm, materiaal en praktische waarde. Het omvat disciplines zoals interieurdesign, meubelkunst en textiel. Bewegingen als Bauhaus en Art Deco legden de basis door kunst en ambacht te verbinden. Het doel is schoonheid in alledaagse voorwerpen en ruimtes te brengen, waarbij kunst een integraal deel van het leven wordt.
  • Period: to

    lichtkunst

    Lichtkunst is een kunststroming waarin licht het belangrijkste medium is. Kunstenaars gebruiken natuurlijke of kunstmatige lichtbronnen, zoals neon, LED's of projecties, om visuele effecten te creëren en ruimtes te transformeren. Ontstaan in de 20e eeuw, met namen als James Turrell en Dan Flavin, speelt lichtkunst met perceptie, ruimte en emotie. Het combineert vaak technologie en design, en daagt kijkers uit om hun relatie tot licht en omgeving te heroverwegen.
  • Period: to

    postmodernisme

  • Onement I - barnett newman 6.3

    Voorstelling:
    onderzoek naar wat kunst is
    eenheid en verbondenheid dat de oranje streep de rode vlakken samenbrengt
    de eenzeidige kleuren brengen een gevoel van oneindigheid en rust over Vormgeving
    De intense roodoranje kleur geeft een sterk visueel effect,
    de verticale oranje streep die de compositie doorbreekt toont rust maar ook dynamiek uit
    de olieverf geeft het schilderij een diepe textuur
  • Mural – Jackson Pollock

    Mural – Jackson Pollock
    voorstelling 6.3
    in het schilderij zie je verschillende dierenachtige figuren die door elkaar heen lopen, dit weergeeft een kudde dieren
    vormgeving
    De verschillende chaotische figuren zorgen voor beweging en diepte in het schilderij.
    de vlugge penseelstreken stralen snelheid en energie uit
    de kleuren zwart en wit dat in het schilderij word gebruikt zorgt voor spanning, omdat de kleuren zo erg tegenover elkaar staan.
  • Period: to

    anish kapoor

    Anish Kapoor is een invloedrijke hedendaagse kunstenaar bekend om zijn monumentale sculpturen en experimentele gebruik van materialen. Zijn werk speelt met ruimte, licht en perceptie, vaak met glanzende oppervlakken, diepe pigmenten of reflecties. Bekende werken zoals Cloud Gate en Sky Mirror nodigen uit tot interactie en contemplatie. Kapoor verkent thema's als leegte, oneindigheid en zintuiglijke ervaring, waarbij hij kunst en technologie op innovatieve wijze combineert.
  • Constant nieuwenhuys, Fauna, 6.4

    Constant nieuwenhuys, Fauna, 6.4
    voorstelling:
    het lijkt een beetje op een kindertekening, griezelige dieren die net zo goed uit een nachtmerrie kunnen komen. vormgeving:
    Verschillende kleuren die dynamiek vertonen, vlugge penseelstreken die zorgen voor snelheid en vluchtigheid.
  • Karel Appel, Les Animaux 6.4

    Karel Appel, Les Animaux 6.4
    voorstelling.
    Appel heeft in dit schilderij verschillende schildertechnieken gebruikt, met grote en kleine penselen gaat hij te werk op dit doek.
    Komt uit 1961
    vormgeving
    vlugge gladde penseelstreken zorgen voor dynamiek en spanning. Er is gebruik gemaakt van verschillende kleuren die tegenover elkaar staan dat voor diversiteit en nog meer spanning veroorzaakt.
  • Het storende eendje, Asger Jorn 6.4

    Het storende eendje, Asger Jorn 6.4
    voorstelling
    het leuke aan dit schilderij is dat het een combinatie is tussen een realistisch en een abstract schilderij.
    het lijkt op een grote eend die het huis soort van opeet. Ik vind dit een van de leukere schilderijen van hoofdstuk zes.
    komt uit 1959
    vormgeving
    Verschillende abstracte kleuren die zorgen voor spanning, vooral omdat naast de eend het schilderij relatief rustig is.
  • Period: to

    marlene dumas

    Marlene Dumas is een Zuid-Afrikaanse kunstenaar bekend om haar expressieve schilderijen en tekeningen. Ze combineert figuratie met emotionele en psychologische diepgang, vaak geïnspireerd door foto’s, actuele gebeurtenissen en persoonlijke ervaringen. Haar werk onderzoekt thema’s als identiteit, seksualiteit en sterfelijkheid, met een rauwe, soms confronterende stijl. Dumas’ gebruik van verf is intuïtief en vloeiend, waardoor haar kunst zowel intiem als universeel aanvoelt.
  • Period: to

    6.11 environments

    Environments is een kunststroming waarin kunstenaars complete ruimtelijke ervaringen creëren, vaak interactief en meeslepend. Het draait om het vormgeven van een omgeving en de kijker onderdeel maken van het kunstwerk. Ontstaan in de jaren 50-60, met invloed van minimalisme en installatiekunst en gebruikt media zoals licht, geluid en objecten. Environments doorbreekt traditionele grenzen, nodigt uit tot reflectie en transformeert de relatie tussen kunst en toeschouwer.
  • Sydney Opera House Jørn Utzon, Peter Brian Hall, 1959

    Sydney Opera House Jørn Utzon, Peter Brian Hall, 1959
    6.18
  • de piramides, amsterdam, ontwerp 2003, gereed 2007, architect sjoerd soeters

    de piramides, amsterdam, ontwerp 2003, gereed 2007, architect sjoerd soeters
    Voorstelling: 6.1, komt uit 2003
    het lijkt een gebouw in een gebouw omdat het witte vlak van het gebouw er een soort van uitspringt als een bijgebouw. dit zorgt voor een 3d effect en ooog het groter.
    Vormgeving
    geometrische vormen
    veel gebruik gemaakt van aardse kleuren zoals oranje wit en geelachtig
    het gebouw is opgebouwd uit bakstenen en smalle ramen
  • Shadow Play, 1990, oil on canvas- bridget riley 6.7

    Shadow Play, 1990, oil on canvas- bridget riley 6.7
    voorstelling 6.7
    kleurrijk, dynamiek tussen kleur en beweging. wekt een gevoel van ritme en beweging op.
    vormgeving
    geometrische vormen, primair, tertiair en secundair kleurgebruik. overall compositie. 2-dimensionaal.
  • Period: to

    6.14 kinetische kunst

    Kinetische kunst is een stroming waarin beweging centraal staat, vaak aangedreven door wind, motoren of interactie. Ontstaan in de 20e eeuw, verkent het dynamiek, tijd en ruimte. Kunstenaars zoals Alexander Calder en Jean Tinguely creëerden werken die veranderen of bewegen, waardoor de kijker een actieve rol speelt. Het combineert vaak techniek en esthetiek, en benadrukt de vergankelijkheid van vorm. Kinetische kunst doorbreekt statische tradities en brengt kunst letterlijk tot leven.
  • Period: to

    landart

    Land art is een kunststroming waarbij kunstenaars werken in en met de natuur. Ze gebruiken natuurlijke materialen zoals aarde, steen, hout en planten om grootschalige werken te maken die vaak in het landschap geïntegreerd zijn. Het doel is om de relatie tussen mens, kunst en natuur te onderzoeken, waarbij vergankelijkheid en de invloed van tijd een belangrijke rol spelen.
  • Period: to

    6.13 arte povera

    Arte Povera, ontstaan in Italië in de jaren 60, is een kunststroming die eenvoudige, alledaagse materialen zoals hout, steen en textiel gebruikt. De naam betekent "arme kunst" en benadrukt een afkeer van commerciële kunst en industrialisatie. Kunstenaars zoals Michelangelo Pistoletto en Jannis Kounellis creëerden werken die natuur, maatschappij en tijd onderzochten. Arte Povera is conceptueel en zoekt verbinding tussen mens en omgeving, met een focus op authenticiteit en vergankelijkheid.
  • Period: to

    7.8 takashi murakami

    Takashi Murakami is een Japanse kunstenaar die traditionele Japanse kunst combineert met popcultuur en hedendaagse thema’s. Hij staat bekend om zijn kleurrijke, speelse stijl. het is een stroming die oppervlakkigheid en consumptiecultuur benadrukt. Zijn werk omvat schilderijen, beeldhouwwerken en commerciële ontwerpen, met iconische motieven zoals bloemen en cartoonachtige figuren. Hij verkent de grens tussen hoge en lage kunst, en maakt kunst toegankelijk en cultureel relevant.
  • Roy Lichtenstein | We Rose Up Slowly 6.5

    Roy Lichtenstein | We Rose Up Slowly 6.5
    voorstelling:
    Dit is een voorbeeld van een POP art schilderij
    toont een intieme scène tussen twee figuren die een moment van verbinding en gevoel delen. Dit roept een gevoel van romantiek en nostalgie op.
    De compositie bevat elementen die een verhaal vertellen zoals de emoties
    Het werk is geïnspireerd op stripverhalen dat het herkenbaar maakt.
    vormgeving:
    een levendig kleurenpalet met primaire kleuren
    Sterke contrasten, zwarte contouren. gebruik van BEN DAY dots dat typisch is in zijn werk
  • Claes oldenburg- giant toothpaste 6.5

    Claes oldenburg- giant toothpaste 6.5
    voorstelling
    Alledaags Object: De sculptuur transformeert een alledaagse tube tandpasta tot een enorm formaat, waardoor het gebruiksvoorwerp een kunstzinnig statement wordt. Speelse Benadering: het werk toont een consumptie middel dat op een humoristische manier word belicht door het te vergoroten Commentaar op Consumptie: kritiek op de massaproductie van alledaagse voorwerpen.
    vormgeving
    vergoting, levendige kleuren zachte materialen,
  • Allan Kaprow, Household (film still), 1964. Documentation of a Happening commissioned by Cornell University, Ithaca NY;

    Allan Kaprow,  Household (film still), 1964. Documentation of a Happening commissioned by Cornell University, Ithaca NY;
    voorstelling 6.10
    De deelnemers kregen de opdracht om zich op te delen in twee groepen en bepaalde acties uit te voeren, zoals het vernietigen van een auto en het insmeren van honing en jam.
    Hij gebruikte materialen zoals de autowrakken en etenswaren om een confronterende en zintuiglijke omgeving te scheppen. Kaprow’s focus lag niet op de kwaliteit van objecten, maar op de energie en interactie van de mensen die betrokken waren.
  • Robert Morris, Untitled (1965, gereconstrueerd 1971),

    Robert Morris, Untitled (1965, gereconstrueerd 1971),
    voorstelling 6.8
    ruwe materialen, deze keer glas. creëert emotie omdat het zo simpel is
    vormgeving
    eenvoudige geometrische vormen
  • Cubo Policromo (Polychrome Cube) Jesus Rafael Soto

    Cubo Policromo (Polychrome Cube) Jesus Rafael Soto
    voorstelling 6.7
    optische illusie, van elke kant waar je dit werk bekijkt zie je iets anders.
    vormgeving
    geometrische vormen, primaire kleuren, strakke lijnen.
  • Period: to

    graffiti en streetart

    Graffiti en streetart zijn kunstvormen in de openbare ruimte, vaak zonder toestemming aangebracht. Ontstaan in de jaren 70 in steden als New York, gebruiken kunstenaars spuitverf, stencils en posters om boodschappen, stijlen of iconische beelden te delen. Graffiti focust op letters en tags, terwijl streetart breder is en figuratieve elementen omvat. Het combineert activisme, esthetiek en stedelijke cultuur, met bekende namen zoals Banksy, en maakt kunst toegankelijk voor iedereen.
  • Frank Stella, Tahkt-I-Sulayman Variation II, 1969

    Frank Stella, Tahkt-I-Sulayman Variation II, 1969
    voorstelling 6.8
    een soort trompe l'oeil, je word voor de gek gehouden omdat het vanaf de ene kant een cirkel is en aan de andere kant een vierkant. vrolijk werk, geeft een gevoel van blijdschap
    vormgeving
    geometrische vormen, gebruik gemaakt van primaire, secundaire en tertiaire kleuren. strakke lijnen
  • Minimalistische installatiekunst door Dan Flavin's bestaande uit lichtgevende, fluoriserende lampen, rond 1970

    Minimalistische installatiekunst door Dan Flavin's bestaande uit lichtgevende, fluoriserende lampen, rond 1970
    voorstelling 6.8
    kleurrijk, opvallend voor zijn tijd, industrieel, moderne uitvindingen omtoveren tot kunstwerk.
    vormgeving
    primair kleurgebruik, veel licht, geometrische vormen, strakke lijnen.
  • Period: to

    6.17 neo-expressionisme

    Neo-expressionisme, ontstaan in de jaren 70-80, markeert de terugkeer naar expressieve, figuratieve schilderkunst. Kunstenaars zoals Jean-Michel Basquiat en Anselm Kiefer gebruiken intense kleuren, ruwe lijnen en emotionele thema’s om persoonlijke, historische of sociale verhalen te vertellen. Het reageert op minimalisme en conceptuele kunst, met een focus op spontaniteit en individualiteit. Neo-expressionisme combineert abstractie en figuratie, en benadrukt emotie en kracht in beeldtaal.
  • Victor Vasarely (Hungarian-French, 1906-1997)

    Victor Vasarely (Hungarian-French, 1906-1997)
    voorstelling 6.7
    optische illusie, houd je brein voor de gek, je aandacht word getrokken naar de twee ballen boven en onder.
    vormgeving
    door gebruik van geometrische vormen ontstaan er geometrische vormen, vergroting en verkleining, primaire kleuren, zwart, wit.
  • Irritation - There is a Criminal Touch to Art (1976)

    Irritation - There is a Criminal Touch to Art (1976)
    voorstelling 6.10
    man steelt een schilderij. Dit mag niet, maar dit roept de kijker vragen op. Mag criminaliteit ook een vorm van kunst zijn?
    vormgeving
    foto, zwart wit. zorgt voor spanning. man is in zwart gekleed om het nog crimineler te laten lijken
  • Duane Hanson - Woman with Dog 6.6

    voorstelling
    Realistische details: De afbeelding van de vrouw en haar hond is uiterst gedetailleerd, met nauwkeurige weergave van texturen, gezichtsuitdrukkingen en kleding, wat de kijker een gevoel van herkenning en nabijheid geeft
    vormgeving
    Materiaalgebruik: Hanson maakt gebruik van polyesterhars en andere materialen die de levendigheid van de figuren versterken. De keuze van materialen draagt bij aan de illusionaire kwaliteit van het werk, waardoor het lijkt alsof de figuren echt zijn.
  • The painting “The Magician,” from 1979, by the French artist André Castinel (1934-2021).

    The painting “The Magician,” from 1979, by the French artist André Castinel (1934-2021).
    voorstelling 6.2
    Het schilderij toont een magiër in een theatrale setting, omringd door symbolische objecten zoals kaarten en toverhulpmiddelen. Dit benadrukt de thema’s van magie en illusie, en roept vragen op over werkelijkheid versus schijn. vormgeving
    De centrale plaatsing van de magiër, samen met de dynamische lijnen en vormen, trekt de aandacht van de kijker.
    hij maakt gebruik van levendige kleuren en contrasterende tinten die de dynamiek van de scène versterken.
  • Jean-Michel Basquiat, Untitled, 1982.

    Jean-Michel Basquiat, Untitled, 1982.
  • Rob Scholte, Mockery by Two Lesbians (Bespotting door Twee Potten), 1983.

    Rob Scholte, Mockery by Two Lesbians (Bespotting door Twee Potten), 1983.
    6.17
  • Jiri Dokoupil, Untitled, 1984

    Jiri Dokoupil, Untitled, 1984
    6.17
  • Mona Hatoum Performance Still 1985–95 Tate© Mona Hatoum​

    Mona Hatoum Performance Still 1985–95  Tate© Mona Hatoum​
    voorstelling 6.10
    persoon loopt naast zijn schoenen op de stoep.
    vormgeving
    foto, zwart wit-- zorgt voor spanning.
  • Keith Haring, We the youth 1987

    Keith Haring, We the youth 1987
  • Doug Hall: People In Buildings

    Doug Hall: People In Buildings
    6.19
  • Jeff Koons - puppy 1992 Roestvrij staal, bloemen en aarde 6.1

    Jeff Koons - puppy 1992 Roestvrij staal, bloemen en aarde 6.1
    voorstelling 6.2
    "Puppy" is een enorm sculptuur van een puppy, die een gevoel van vreugde en onschuld oproept. De combinatie van de schattige vorm en de bloemen maakt het een aantrekkelijk kunstwerk.
    vormgeving
    De sculptuur nodigt uit tot nader onderzoek en reflectie over de relatie tussen kunst, natuur en cultuur. Het glanzende staal geeft een moderne uitstraling, terwijl de natuurlijke bloemen een organisch element toevoegen. Dit contrast tussen materialen versterkt de impact van het werk.
  • Roy Lichtenstein, El Cap de Barcelona (Barcelona Head),

    voorstelling 6.5
    Het schilderij toont een abstracte, gestileerde weergave van een hoofd, geïnspireerd door de moderne architectuur en het Spaanse landschap. Het thema verwijst naar identiteit en de relatie tussen kunst en cultuur, waarbij elementen van de Spaanse cultuur vermengt met zijn kenmerkende stijl. vormgeving
    hij gebruikt een helder kleurenpalet met primair kleuren en zwart-witte lijnen. De compositie is eenvoudig maar krachtig, met een duidelijke focus op de contouren van het hoofd.
  • Burj al Arab, Tom Wright

    Burj al Arab, Tom Wright
  • Damien Hirst – ‘Waste’, 1994,

    Damien Hirst – ‘Waste’, 1994,
    voorstelling 7.3
    typisch voorbeeld van een kunstenaar dat kritiek heeft op de maatschappij. Als kijker weet je precies wat voor kritiek de kunstenaar heeft, namelijk de overproductie aan kleding en afval.
    vormgeving
    Zwarte doos vol met kleding, door een harde kleur zoals het zwart te gebruiken tegen de lichte kleuren van de kleding maakt de schilder extra duidelijk wat het schilderij wil overbrengen
  • Artist: Damien Hirst (born 1965) English Title: Away from the Flock Date: 1994

    Artist: Damien Hirst (born 1965) English Title: Away from the Flock Date: 1994
    voorstelling 7.3
    schaap in een soort van blauwe tank met pudding, een griezelig gevoel krijgt te kijker erdoor want het lijkt net alsof het schaap stilstaat in de tijd
    vormgeving
    door het schaap in deze houding te zetten speelt Hirst met de beweging en realiteit. het blauw in het glas (of pudding) het lijkt net alsof het schaap probeert weg te komen. Vandaar ook de titel van het werk
  • Ai Weiwei, Study of Perspective – Tiananmen Square (1995)

    Ai Weiwei, Study of Perspective – Tiananmen Square (1995)
    voorstelling 7.2
    zwart wit foto, middelvinger voor een soort fuck you politics vibe, een soort protest tegen machtsmisbruik door weiwei
    vormgeving
    foto, zwart wit gebruik. Minimalistische shot. alleen de hand is scherp gesteld. weiwei speelt hierdoor met perspectief
  • Period: to

    7.7 atelier van lieshout

    Atelier Van Lieshout, opgericht door Joep van Lieshout, combineert kunst, architectuur en design in functionele objecten. Hun werk speelt met thema’s als industrialisatie en menselijke behoeften, vaak met een futuristische of dystopische insteek. Ze gebruiken eenvoudige materialen zoals polyester en metaal, en creëren sculpturen, meubels en installaties die kunst en praktische bruikbaarheid verbinden. Het atelier verkent de grenzen tussen maatschappij, technologie en creatieve vrijheid.
  • Auditorio de Tenerife, Santiago Calatrava

    Auditorio de Tenerife, Santiago Calatrava
  • Ai Weiwei, Forever Bicycles (2003)

    Ai Weiwei, Forever Bicycles (2003)
    voorstelling 7.2
    cillinder van opgestapelde fietsen, lijkt op een soort protestactie tegen afval en nietgebruikte spullen. zo'n soort gevoel wekt het ook op.
    vormgeving
    geometrische vormen, minimalistische uitwerking, zwart wit kleurgebruik
  • Map of an Englishman © Grayson Perry 2004

    Map of an Englishman © Grayson Perry 2004
    voorstelling 7.4
    kaart van een niet bestaand land. aandacht word getrokken naar het midden
    vormgeving
    zwartwit, overall compositie, organische vormen, geometrische vormen,
  • Ommah (2005), nam june paik

    Ommah (2005), nam june paik
    6.19
  • Damien Hirst – ‘The immortal’, 1997-2005,

    Damien Hirst – ‘The immortal’, 1997-2005,
    voorstelling 7.3
    haai in een witte tank, eng beest om zo te zien, daarom geeft het nogal een luguber gevoel op bij de kijker.
    vormgeving
    door de omlijning van de tank een harde witte kleur te geven staat het extra tegen over de donkere blauwe kleur van het water gelei waar de haai zich in bevind. doordat de haai in deze houding staat lijkt hij voor eeuwig te kunnen leven. vandaar de titel 'the immortal'
  • Guerrilla Girls, Benvenuti alla biennale femminista! (from the series "Guerrilla Girls Talk Back: Portfolio 2"), 2005;

    voorstelling 6.1
    Het werk is een directe kritiek op de genderongelijkheid in de kunstwereld. Door te verwijzen naar feministische thema's en de geschiedenis van vrouwelijke kunstenaars. vormgeving
    De Guerrilla Girls maken gebruik van opvallende, grafische ontwerpen met felle kleuren en sterke typografie. De combinatie van illustraties en tekst creëert een visueel krachtige impact die de aandacht van de kijker trekt en de boodschap versterkt.
  • A Girl - ron mueck 6.6

    A Girl - ron mueck 6.6
    voorstelling
    Het beeld toont een levensechte weergave van een pasgeboren meisje. Deze hyperrealistische stijl roept een gevoel van verwondering en kwetsbaarheid op, wat de kijker emotioneel maakt
    vormgeving
    een opmerkelijke aandacht voor details zoals huidtextuur en haar
    De oversized proporties nodigen uit tot een andere kijk op de fragiliteit van het leven.
    De sculptuur is gemaakt van siliconen en andere materialen die een levensechte uitstraling geven.
  • Period: to

    7.9 assemble

    Assemble is een interdisciplinaire kunst- en architectuurcollectief uit het Verenigd Koninkrijk, opgericht in 2010. Ze combineren kunst, architectuur en sociaal engagement om gemeenschappen te versterken. Hun projecten richten zich op hergebruik, duurzaamheid en samenwerking met lokale bewoners. Assemble’s werk varieert van stedelijke renovaties tot culturele installaties, met een focus op participatie en praktische esthetiek. Ze doorbreken traditionele grenzen tussen kunst en sociaal ontwerp.
  • Jaap Kroneman, Schilderij met vaas, 2015.

    Jaap Kroneman, Schilderij met vaas, 2015.
    voorstelling 6,9
    uiterst simpel, aandacht word getrokken naar de schilderijen en de vaas, vaas heeft extra aandacht want die heeft een opvallende oranje kleur vormgeving
    stilleven, minimalistisch, geometrische vormen in het doek van de minimalistische schilderijen
  • Image © Victoria Miro / Expulsion from Number 8 Eden Close © Grayson Perry 2012

    Image © Victoria Miro / Expulsion from Number 8 Eden Close © Grayson Perry 2012
    voorstelling 7.4
    eerste blik- chaotisch. veel te zien, veel kleur
    soort scheiding in het schilderij met een zwarte streep waardoor er twee gebeurtenissen plaatsvinden in een schilderij
    gebeurtenis 1: een wijk, met verschillende mensen
    gebeurtenis 2: een soort familiediner
    De twee personen in het midden zijn het meest opvallend, ze hebben een bange uitdrukking op hun gezicht. overal teksten, komt uit de bijbel
    vormgeving
    alle soorten kleuren, overall compositie, zijlicht, lichtbron linksboven
  • Ledro Land Art | Bosc del Meneghì

    Ledro Land Art | Bosc del Meneghì
    Voorstelling
    Het werk toont een reusachtig figuur dat lijkt op een sprookjesachtig dier. Het gezicht heeft een maskerachtige uitstraling.
    Vormgeving
    De kunstenaar heeft gebruikgemaakt van organische materialen. Dit sluit aan bij de principes van land art.
    Aardse kleuren domineren, waardoor het kunstwerk opgaat in het landschap. De textuur van de materialen versterkt het karakter.
    Het kunstwerk staat in de bosrijke omgeving, wat het idee ondersteunt dat het onderdeel is van het ecosysteem.
  • Pichi and avo, NorthWest Walls Festival

    Pichi and avo, NorthWest Walls Festival
  • Comfort Blanket © Grayson Perry 2014

    Comfort Blanket © Grayson Perry 2014
    voorstelling 7.4
    perry had krtitiek op de maatschappij en het bestaan van geld, daarom maakte hij dit wanddaptijt in de vergelijking van een dollar bill. Omdat het gezegde gaat 'geld maakt gelukkig' daarom heet dit tapijt comfort blanket
    vormgeving
    focus vooral op midden en links gericht, zacht kleurgebruik. rechte lijnen, orgranische vormen, geometrische vormen
  • painting new york city - richard estes 6.6

    painting new york city - richard estes 6.6
    voorstelling\
    de complexe schilderij van new york laat veel mensen aan het denken zetten, het lijkt een soort optische illusie omdat de raam van de tram niet kan zien en daardoor lijkt het alsof de tram overloopt in het plein.
    vormgeving
    de complexiteit van de stadsomgeving vast door het gebruik van reflecties in ramen en oppervlakken.
    Het schilderij maakt gebruik van een rijk palet met heldere kleuren en subtiele schaduwen. Het spel met licht en schaduw geeft diepte en realisme aan de beelden.
  • D*Face, Love Won’t Tear Us Apart

    D*Face, Love Won’t Tear Us Apart
    De vormgeving benadrukt D*Face’s kenmerkende stijl. Hij gebruikt felle kleuren, strakke lijnen en iconische symbolen, zoals schedels en vleugels, om zowel schoonheid als vergankelijkheid te suggereren. De gelaagde compositie en de visuele dynamiek trekken onmiddellijk de aandacht, terwijl subtiele details uitnodigen tot nadere beschouwing. Het werk combineert vintage en moderne stijlen, wat het een tijdloos maar ook onrustig karakter geeft.
  • Maurizio Cattelan- "Comedian," 2019

    voorstelling 6,9
    een simpele banaan met een stuk ducttape aan de muur geplakt, zet de kijker aan het denken wat kunst nu werkelijk is.
    vormgeving
    banaan en ducttape, meer kan ik er niet van maken haha
  • Anish Kapoor, installation view, Lisson Gallery on West 24th Street, New York. Courtesy of the artist and Lisson Gallery.

    Anish Kapoor, installation view, Lisson Gallery on West 24th Street, New York. Courtesy of the artist and Lisson Gallery.
  • Ai Weiwei, Illumination (2019), LEGO bricks,

    Ai Weiwei, Illumination (2019), LEGO bricks,
    voorstelling
    gebruikt alledaagse dingen om alledaagse problemen zoals politiek uit te brengen, dit laat hij terug zien in dit werk en dit gevoel brengt het ook op
    vormgeving
    lijkt op een foto, maar is opgebouwd uit legoblokjes! trompe loeil dus! kleurgebruik is koele kleuren, wit, blauw en zwart, de oranje van de shirt van de man is opvallend tegen over de blauwe gloed.
  • Qinhuai Street Nanjing/ Gu Yeliang

    Qinhuai Street Nanjing/  Gu Yeliang
  • UNDER THE GARDEN | KOROS DESIGN 2023

    UNDER THE GARDEN | KOROS DESIGN 2023
    Bloemen en bloem ornamenten zijn belangrijke elementen van de Hongaarse volkskunst. Under the Garden is een uitvergrote lichtkunstinstallatie gemaakt van bloemen die herinneringen oproept aan bloementuinen.
  • Riff, PD#18245 van Bob Gramsma

    Riff, PD#18245 van Bob Gramsma
    Het kunstwerk toont een enorme sculpturale structuur die lijkt op een een verweerde klif. De boogvorm en openingen roepen associaties op met geologische processen, zoals erosie. Het lijkt gemaakt van beton of een steenachtige massa, met een textuur die natuurlijke rotsen imiteert.
    De structuur is gigantisch en domineert de omgeving, terwijl het door de pilaren een fragiel en evenwichtig uiterlijk behoudt.
    Gelegen in een open veld, vormt het een sterk contrast met de zachte, groene omgeving.
  • Onzichtbaar Landschap - Courbes des émotions 6.12

    Onzichtbaar Landschap - Courbes des émotions 6.12
    het werk doet denken aan een golvende beweging, alsof ze een natuurlijke kracht uitdrukken, zoals de wind. wat een verbinding met het landschap maakt
    De kunstwerken zijn gemaakt van gevlochten takken en ander plantaardig materiaal, wat typisch is voor land art.
    De vormen worden herhaald in een opeenvolgende lijn, wat zorgt voor ritme en een gevoel van beweging.
    De structuren volgen de natuurlijke glooiing van de heuvels, waardoor ze naadloos geïntegreerd lijken in het landschap.
  • c/c, Angela Chong

    c/c,  Angela Chong
    Angela Chong creates art installations using light and sound. She is influenced by literature, music, poetry and film. She often integrates stories in her objects thereby fading the line between fiction and reality. Using light and darkness in her installations, she entices her audience to question the emotional attachment between the object and its owner, in the context of history and site-specificity.