-
Descobert per Carlos Linneo, les arrels de l'home modern són africanes i que es remunten fins uns 100.000 a 200.000 anys.
-
Van viure en plena època glacial fa més de 200.000 anys fins fa uns 35.000 anys. Quan es va descobrir, se li va nomenar Homo neanderthalensis i es va classificar com una espècie diferent de l'Homo sapiens.
-
És una espècie d'homínid que va habitar la Terra fa més de 600.000 anys fins fa aproximadament 250.000. El seu nom científic deriva de la proximitat de la ciutat de Heidelberg, Alemanya
-
En nom d'aquesta espècie prové de què el paleontòleg neerlandès Enugène Dubois va assignar a les restes que va trobar a l'illa de Java. La seva antiguitat va aprox. d'1,8 milions d'anys a uns 300.000 anys.
-
Tenen una antiguitat d'uns 2 milions d'anys i es va estendre cap a tots els continents. Els principals jaciments es troben Etiòpia, Kenya i Tanzània.
-
Aquesta espècie va habitar el nostre planetra fa 2,4 i 1,9 milions d’anys, que habitava a l’Àfrica.
-
La denominació d'Homo habilis significa "home hàbil”, és l'espècie de Hom més antiga i va viure a la sabanes africanes fa uns 2,5 1,5 milions de anys i que van conviure amb l'Homo erectus.
-
Aquesta espècie de homínid compta amb aproximadament 3 milions d'anys d'antiguitat. Els jaciments més importants es troba a Sud-àfrica.
-
Posseeix uns 3,5 milions d'anys d'antiguitat i els principals jaciments es troben a Kenya, Etiòpia i Tanzània, Àfrica .L'espècimen trobat en aquell moment va ser mundialment conegut com Lucy.
-
La seva aparició se situa fa apróximadamente 4 milions d'anys. Els principals jaciments arqueològics es troben a Kenya ,Àfrica i hi ha pocs exemplars fòssils d'aquest australopithecus.
-
Aquesta espècie d'homínid va habitar a la Terra fa aproximadament 2,5 milions d'anys. Els jaciments més significatius es troben a l'Àfrica Oriental.
-
Va viure fa uns 1,5 - 2 milions d'anys en aquests llocs, regions en què també van habitar els A. africanus.
-
Va habitar la Terra fa menys de 2 milions d'anys i els principals jaciments fòssils es troben a Àfrica Oriental
-
Aquesta espècie posseeixen uns 3,5 milions d'anys d'antiguitat i van ser trobats, com el seu nom indica, a Kenya ,Àfrica. Els científics han proposat definir al gènere amb el nom de "Kenyanthropus" ja que les restes trobades mostren una barreja equilibrada de trets d'Australopithecus i Homo.
-
Posseeix de 3,5 a 3 milions d'anys d'antiguitat i els principals jaciments es troben al Txad, Àfrica.
-
Aquesta espècie d'homínid posseeix uns 2,5 milions d'anys d'antiguitat i els principals jaciments fòssils es troben a Etiòpia, Àfrica.
-
Va viure a la zona de l'Txad fa entre 6 i 7 milions d'anys i ha aportat teories sobre qui va ser el primer homínid que es va separar de la línia i va desembocar en els ximpanzés actuals
-
Té una antiguitat d'uns 6 milions d'anys i els princiales jaciments es troben a Kenya (Àfrica).
-
Tenen 4,5 milions d'anys d'antiguitat i corresponen a l'almenys a nou individus. Els principals jaciments es troben a Etiòpia (Àfrica).