-
Zionismen; ideen om en jødisk stat i Israel. Bevægelsen vokser frem blandt jøder i Europa. Dagens Israel/Palæstina er en del af Det Osmanske Rige og er hovedsageligt befolket af arabere.
-
I løbet af 1900-tallet flytter flere og flere jøder til området.
-
Efter 1. Verdenskrig tager Storbritannien kontrollen over det, som er dagens Israel/Palæstina. Sammen med det, som i dag er Jordan, kaldes området "Det britiske mandat Palæstina". Både palæstinensiske og jødiske grupper gør oprør mod briterne.
-
I 1947 vedtog FN at dele jorden der udgør det geografiske område Palæstina mellem jøder og arabere.
-
Den 14. maj 1948 blev staten Israel oprettet.
-
I 1967 bryder 'Seksdageskrisen' ud. Israel vinder over Syrien, Jordan, Egypten og Irak og besætter efterfølgende Vestbredden, Gaza, Jerusalem og dele af Golanhøjderne. På den måde kontrollerer Israel hele det oprindelige Palæstina.
-
Den første intifada varede fra 1987 til 1993 og mundede ud i Oslo-aftalen, der blev forhandlet på plads mellem PLO og Israel. De to parter anerkendte gensidigt hinanden som legitime repræsentanter for henholdsvis det palæstinensiske og israelske folk.
-
Da ministerpræsident Ariel Sharon i september 2000 aflagde besøg på Tempelbjerget i Østjerusalem, blev det udlagt som endnu en israelsk provokation. Besøget gav anledning til udbruddet af den anden Intifada, den såkaldte al-Aqsa-Intifada. Den anden intifada varede til 2005. På det tidspunkt trak Israel 7.000 bosættere ud af Gaza.
-
I 2006, vandt Hamas valget og overtog kontrollen med Gaza, mens Fatah bevarede magten på Vestbredden. Hamas' nyvundne magt i den smalle stribe land fik Egypten til at lukke grænsen og Israel har blokeret deres grænseovergange.