Historia de la marina0018

LÍNIA DEL TEMPS

  • 1716 BCE

    Decret​​de​​Nova​​Planta​​a​​Catalunya

    Decret​​de​​Nova​​Planta​​a​​Catalunya
    Els Decrets de Nova Planta són el conjunt de lleis sancionades i promulgades per Felip V a l'inici del seu regnat —el primer decret és del 1701, i el darrer del 1719— que implantaren el règim absolutista a la Monarquia d'Espanya. Amb totes aquestes lleis el monarca borbònic s'arrogà la sobirania dels regnes invocant un dret diví.
  • 1714 BCE

    Inici​​ del ​​setge ​​de​​Barcelona

    Inici​​ del ​​setge ​​de​​Barcelona
    El setge de Barcelona va ser una operació militar central dins de la Guerra dels catalans, darrer episodi hispànic de la Guerra de Successió Espanyola, entre el 25 de juliol de 1713 i l'11 de setembre de 1714. Tot i que Barcelona ja fou assetjada en aquesta mateixa guerra uns anys abans - Setge de Barcelona (1706) - implicant a tropes de les grans potències; durant la Guerra dels Catalans els exèrcits estrangers foren evacuats i va enfrontar els defensors de Barcelona
  • 1713 BCE

    Pau​​d’Utrech

    Pau​​d’Utrech
    El Tractat d'Utrecht, també anomenat Pau d'Utrecht o Tractats d'Utrecht i Rastatt, són un seguit de tractats de pau multilaterals signats entre la Corona de Castella, el Regne de França i els seus enemics bèl·lics a Utrecht (Províncies Unides, actualment els Països Baixos) el març i l'abril de 1713, que donà lloc al final de la Guerra de Successió espanyola.
  • 1711 BCE

    Mor​​l’emperador​​Josep​​I​​d’Àustria​​i​​deixa​​com​​hereu​​de​​l’imperi l’arxiduc​​Carles.

    Mor​​l’emperador​​Josep​​I​​d’Àustria​​i​​deixa​​com​​hereu​​de​​l’imperi l’arxiduc​​Carles.
    Josep I (Viena, 26 de juliol de 1678 - 17 d'abril de 1711) fou emperador del Sacre Imperi Romanogermànic, arxiduc d'Àustria, rei d'Hongria i de Bohèmia. Fill de Leopold I del Sacre Imperi Romanogermànic i de la comtessa Elionor del Palatinat-Neuburg. Nét per via paterna de l'emperador Ferran III, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Anna d'Espanya i per via materna de l'elector Felip Guillem I, elector palatí i de la landgravina Elisabet Amàlia de Hessen-Darmstadt.
  • 1707 BCE

    Batalla d’Almansa

    Batalla d’Almansa
    En la Batalla d'Almansa (25 d'abril del 1707), les tropes de Felip V (nét de Lluís XIV de França) derroten les de l'arxiduc Carles d'Àustria en el context de la Guerra de Successió Espanyola. Això comportarà que Castella ocupi el Regne de València per dret de conquesta, i així aquest perd tots els seus furs concedits fins aleshores i li són imposats els Decrets de Nova Planta
  • 1705 BCE

    Pacte de Gènova

    Pacte de Gènova
    El Tractat de Gènova va ser un acord de col·laboració que van signar representants de Catalunya i del Regne d'Anglaterra, països majoritàriament partidaris de Carles III d'Àustria el 20 de juny de 1705 a la capital de la República de Gènova, en el marc de la Guerra de Successió pel tron espanyol.
  • 1705 BCE

    L’arxiduc Carles, a Barcelona, jura les Constitucions catalanes i es coronat rei

    L’arxiduc Carles, a Barcelona, jura les Constitucions catalanes i es coronat rei
    Durant la Guerra de Successió el seu germà, l'emperador Josep I, morí prematurament als 32 anys sense descendència masculina, fent recaure en ell la corona imperial, esdevenint l'emperador Carles VI del Sacre Imperi Romanogermànic (1711-1740). Aquest fet provocà una sèrie de moviments d'interessos dels estats que participaven en la guerra que culminaren amb el Pau d'Utrecht (1713) i la retirada de les forces austriacistes de la Corona d'Aragó juntament amb Carles.
  • Mort de Carles II

    Mort de Carles II
    Quan va morir Carles II, no tenia cap hereditari i per això es tenia que buscar un nou rei
  • Signatura del tractat de la Gran Aliança de l’Haia

    Signatura del tractat de la Gran Aliança de l’Haia
    Tractat signat per Àustria, Holanda i Anglaterra, el 7 de setembre de 1701, per tal d’oposar-se a Lluís XIV de França i a l’accessió del seu nét Felip al tron dels regnes hispànics.
  • Acabament ​​del​​ setge ​ ​i​ ​ocupació ​​de ​​la ​ciutat

    Acabament ​​del​​ setge ​ ​i​ ​ocupació ​​de ​​la ​ciutat
    L'execució de la defensa a la Batalla de Barcelona s'utilitzarà en època de la Renaixença com a símbol de la resistència del poble de Catalunya en defensa del país,[2] i el referent ha merescut la consideració de recordar-ne la data com a Diada Nacional de Catalunya.