Nicolas tesla 1

Nicolas Tesla

By Manu_31
  • Naixement

    Naixement
    Nicolas Tesla va néixer el 10 de juliol de 1856 a Smiljan, un petit poble pertanyent a l'Imperi austrohongarès.
    Els seus pares eren d'origen serbi. Tesla va ser el quart de cinc fills.
  • Un curiós incident

    Un curiós incident
    Quan tenia tres anys va viure un episodi que marcaria el rumb de la seva vida.
    Quan estava acariciava l'esquena del seu gat Mácak, el toc de la seva mà va produir una pluja d'espurnes i va voler esbrinar quin era el motiu...
  • La promesa

    La promesa
    Amb 17 anys, Tesla va emmalaltir greument de còlera.
    Mentre estava malalt Tesla va demanar al seu pare que si es recuperava, l'enviés a la millor universitat d'enginyeria que hi hagués. I així va passar, ja que va aconseguir superar la malaltia. El seu pare va complir la promesa.
    A mesura que anava aprofundint en el coneixement dels fenòmens electromagnètics que es va començar a plantejar una idea al seu interior: “L'energia i l'electricitat pot arribar a totes les persones del món?”.
  • Juventut

    Juventut
    Va estudiar enginyeria elèctrica a la Universitat Tècnica de Graz, Àustria, i posteriorment a la Universitat Carolina a Praga, República Txeca. Però Tesla mai va completar els estudis universitaris i va deixar les classes abans de graduar-se. No obstant això, aquesta decisió no va aturar la cerca de coneixement i creativitat. Es va mudar als Estats Units i va començar a treballar al camp de l'electricitat
  • Viatge a França

    Viatge a França
    El 1882 es va traslladar a París, França, per treballar com a enginyer a la Continental Edison Company, dissenyant millores per a equip elèctric que provenia de l'altra punta de l'oceà gràcies a les idees d'Edison. Segons la seva biografia, el mateix any va concebre el motor d'inducció i va iniciar el desenvolupament de diversos dispositius que feien servir el camp magnètic rotatiu.
  • Viatge als Estats Units

    Viatge als Estats Units
    El juny de 1884 va arribar per primera vegada als Estats Units, a la ciutat de Nova York. Només tenia una carta de recomanació de Charles Batchelor. A la carta Batchelor va escriure: conec dos grans homes, vostè n'és un; l'altre és aquest jove. Després de veure-ho Edison va contractar Tesla per treballar a la seva Edison Machine Works. Va començar a treballar per a Edison com un simple enginyer elèctric.
  • Fundació Tesla Electric Light & Manufacturing

    Fundació Tesla Electric Light & Manufacturing
    El 1886, Tesla va fundar la seva pròpia companyia.
    Els primers inversors no van estar d'acord amb els seus plans i denegaven la seva idea per desenvolupar un motor de corrent altern i finalment el van rellevar del seu lloc a la companyia. Va treballar com a obrer a Nova York de 1886 a 1887 per mantenir-se i reunir capital per al seu propi projecte. El 1887 va construir un motor d'inducció sense escombretes, alimentat amb corrent altern.
  • Raigs X

    Raigs X
    El 1887, Tesla va començar a estudiar l'efecte que generaven els tubs de Crookes (en estar davant de plaques fotogràfiques es generaven imatges borroses) i va descobrir que això era degut a l'anomenada Radiació de Frenat. Encara que ho va descobrir va pensar que no tenia utilitat i que tan sols era un efecte secundari.
  • Mark Twain, amics per sempre

    Mark Twain, amics per sempre
    Tesla tenia una amistat propera amb el famós escriptor Mark Twain. Es van conèixer a la dècada de 1890 i compartien un interès mutu en la tecnologia.
    Tesla fins i tot va fer experiments d'il·luminació per a Twain i li va proporcionar llums especials per ajudar amb els seus problemes de visió. Aquesta amistat no només és curiosa, sino també destaca la versatilitat de Tesla al tracte amb persones de diferents camps.
  • La bobina de Tesla

    La bobina de Tesla
    La bobina de Tesla es va inventar el 1891 i utilitza dues bobines, una primària i una altra secundària, cadascuna amb el seu propi condensador. Un condensador, com una bateria, emmagatzema energia. Les bobines estan connectades a una espurna, que no és més que aire lliure, on es pot produir una espurna, i el resultat és que una bobina de Tesla pot disparar un llamp, enviar un corrent elèctric a través del cos i crear un vent d'electrons.
  • Corrent alterna

    Corrent alterna
    El 1893, Tesla va dur a terme un experiment espectacular a la Fira Mundial de Chicago. Va connectar una màquina síncrona de corrent altern a una sèrie de làmpades incandescents de gas sense cables ni connexions visibles. Aquest va demostrar la seguretat i l'eficiència del corrent altern en la transmissió d'energia elèctrica a llarga distància, cosa que va ser fonamental per adoptar aquesta tecnologia.
  • Experiments amb Raigs X

    Experiments amb Raigs X
    El 1894, Tesla va començar a fer experiments i provar coses per saber millor de què tractava tot el món dels que després es van anomenar raigs X. En l'incendi del seu laboratori el 1895 es va perdre tota la feina, segons va afirmar el mateix Tesla. Però per sort va aconseguir publicar una part del que portava investigant des de feia bastant de temps.
  • Ràdio

    Ràdio
    El 1895, Tesla es preparava per transmetre un senyal de ràdio a una distància de 50 milles, però abans que pogués fer-ho el seu laboratori es va cremar, endarrerint la prova. Mentrestant, a Anglaterra, un italià anomenat Guglielmo Marconi treballava en telegrafia sense fils, i el 1896 se li va concedir una patent per al dispositiu. El seu sistema era molt diferent del que Tesla va construir. Ningú sap ben bé qui va ser l'inventor de la ràdio, però els dos prototips eren bastant bons.
  • Teleautomatització

    Teleautomatització
    En el 1898 A l'Exposició Elèctrica del Madison Square Garden, Tesla va presentar un invent que va anomenar teleautòmat, que era un vaixell controlat per ones de ràdio. Ni tan sols tenia una patent perquè l'oficina de patents no la volia creure el que Nicola deia, però els va demostrar que estaven equivocats. Tesla va controlar la plataforma alimentada per bateries controlant l'hèlix i els llums amb ones de ràdio.
  • Creador i destructor d'una bèstia

    Creador i destructor d'una bèstia
    El 1934, Tesla va afirmar davant periodistes que havia creat i destruït la teleforça. Una arma tan poderosa que posaria fi a qualsevol guerra. Alguns van especular que Tesla havia inventat una mena de llamp de la mort. Construïda el 1901 per dur a terme experiments de transmissions sense fil.
    La construcció de l'estranya torre de gairebé 60 metres d'alçada va ser demolida entre 1911 i el 1917.
  • La turbina Tesla

    La turbina Tesla
    En el segle XX, el món va veure que s'havia creat el motor de pistó als per als automòbils. En un intent de competir contra el motor de pistó, en 1909. Tesla va desenvolupar la seva pròpia turbina. No tenia fulles i utilitzava discos llisos que giraven en una càmera, i funcionava quan es cremava el combustible abans d'entrar a la càmera principal que contenia els discos.
  • Demanda a la companyia Marconi

    Demanda a la companyia Marconi
    El 1915, Nicola Tesla va intentar demandar la companyia de Guglielmo Marconi per suposadament copiar la seva tecnologia de ràdio sense cables. Això va ser perquè Tesla havia obtingut patents relacionades amb la sintonització sense cables el 1897, i creia que Marconi estava utilitzant les seves idees sense permís.
  • Demanda a la companyia Marconi II

    Demanda a la companyia Marconi II
    Encara que Marconi finalment va aconseguir una patent per a la seva tecnologia el 1904, va haver d'admetre que es basava en les idees de Tesla. Va ser una batalla legal intrigant al món de la tecnologia.
  • Premis i reconeixements

    Premis i reconeixements
    La premsa va informar que Edison i Tesla compartirien el Premi Nobel el 1915. Edison va intentar treure importància als èxits de Tesla i es va negar a compartir el premi quan el va rebre. Algunes fonts van afirmar que ningú va guanyar a causa de la gelosia d'Edison, malgrat les seves grans contribucions a la ciència.
  • Mort

    Mort
    Finalment, Nicolas Tesla va morir. A l'habitació d'un hotel a Nova York als 86 anys, un 7 de gener del 1943, a causa d'un infart. De tota manera, va deixar darrere seu un llegat que, avui és imprescindible perquè estiguem aconseguint el desenvolupament tecnològic modern.