Descarga

Adolf Hitler

  • Lloc i data de naixement

    Lloc i data de naixement
    Adolf Hitler va néixer el 20 d'abril de 1889 a Braunau am Inn, a Àustria
  • Estudis i professió de juventut

    Estudis i professió de juventut
    La formació d'Adolf Hitler va ser escassa i autodidacta.
    Entre el 1907 i el 1913 va practicar la seva vocació de pintor, però va fracassar. Va malviure com a vagabund i els seus prejudicis racistes van crèixer. Al 1913, Hitler va marxar a l'imperi austro-hongarès però no va prestar servei militar, es va refugiar a Munich i va entrar a l'èxercit alemany durant la Primera Guerra Mundial, des del 1914 fins al 1918. Però la derrota li va fer passar-se a la política.
  • Any i sistema d'accés al poder

    Any i sistema d'accés al poder
    A Munich, Hitler va entrar en un petit partit ultradretà, rebatejat com a Partit Nacional Socialista dels Treballadors Alemanys (NSDAP). Aquest partit es declarava nacionalista, antisemita, anticomunista, antilliberal, antidemòcrata, antifascista i anticapitalista. Al 1923 va fracassar en un primer intent de prendre el poder des de Munich, recolzant-se en les milícies armades de Ludendorff. Va ser detingut, jutjat i empresonat, tot i que només va passar a la presó nou mesos.
  • Accés al poder (II)

    Accés al poder (II)
    Durant el temps que va estar a la presó, va plasmar les seves idees polítiques extremistes en un llibre que va titular "La meva lluita" i que dissenyava les grans línies de la seva actuació posterior.
    A partir del 1925, ja en llibertat, Hitler va reconstruir el Partit Nacional Socialista expulsant als possibles rivals i es va envoltar d'un grup de col·laboradors fidels com Goering, Himmler i Goebbels.
  • Accés al poder (III)

    Accés al poder (III)
    En les eleccions de 1932, els nazis van guanyar el 33% dels vots, més que qualsevol altre partit. Al gener de 1933, Hitler va ser nombrat canciller, cap del govern Alemany i molts alemanys van pensar que habien trobat al salvador de la nació.
  • Període al poder

    Període al poder
    El Partit Nacional Socialista Obrer Alemany (NSDAP) d'Adolf Hitler va gorvernar a Alemanya entre els anys 1933 i 1945.
  • Fets significatius d'aquest període (I)

    Fets significatius d'aquest període (I)
    La nit dels gavinets llargs, va ser una purga que va tenir lloc a Alemanya entre el 30 de juny i el 2 de juliol de 1934 amb l'objectiu de que Hitler podés aconseguir la sumisió del seu partit. Així va acabar amb diversos dirigents del SA contraris a ell, com Röhm, Franz von Papen i per vengar-se d'antics enemics.
  • Fets significatius d'aquest període (II)

    Fets significatius d'aquest període (II)
    La nit dels vidres trencats: Al Reich Alemany, la nit del 9 de novembre de 1938 va haver un esclat de violència contra els jueus. En només dos dies, més de 250 sinagogues van ser cremades, a més, més de 7000 comerços jueus van ser destrossats. Aquesta nit es coneguda així per tots els vidres trencats dels aparadors de les tendes que hi havien als carrer.
  • Fets significatius d'aquest període (III)

    Fets significatius d'aquest període (III)
    África Korps: El Deutsches Afrikakorps (DAK) va ser una força alemanya enviada al nort d'África en el 1941 com a suport per a les tropes italianes que estaven sent derrotades pels britànics durant la Segona Guerra Mundial. Els seus comandants van ser el General Marschall Rommel, conegut com "el Zorro del Desierto" i Hans Jürgen von Arnim. Encara que estava en pitjors condicions que els britànics, les seves actuacions van ser brillants fins que van ser derrotats en la Segona Batalla de El Alamein
  • Data i manera de la pèrdua del poder (I)

    Data i manera de la pèrdua del poder (I)
    La pèrdua del poder va començar quan Adolf Hitler va firmar la declaració de guerra contra els Estats Units l'11 de decembre de 1941, quatre dies després de l'atac de l'imperi del Japó a Pearl Harbor, a Hawaii. Aquest pas va ser un greu error tàctic, ja que va reunir en la seva contra una coalició entre l'imperi britànic, els Estats Units i la Unió Soviètica.
  • Manera de la pèrdua del poder (II)

    Manera de la pèrdua del poder (II)
    Al febrer de 1943, la Batalla de Stalingrad va acabar amb la destrucció del 6º exèrcit alemany. Des de Stalingrad, el pla militar de Hitler es va tornar cada cop més erràtic, els russos van començar a avançar, obligant a la retirada de forces alemanyes i la situació economica interna d'alemanya es va deteriorar. En l'èxercit alemany, els més realistes sabien que la derrota era inevitable i alguns oficials van fer un pla per acabar amb Hitler i possar final a la guerra.
  • Manera de la pèrdua del poder (III)

    Manera de la pèrdua del poder (III)
    Al juliol de 1944, l'exoficial d'observació d'artilleria, Claus von Stauffenberg, va col·locar una bomba al quartel general de Hitler en Rastenburg, coneguda com Wolfsschanze, però no va aconseguir el seu objectiu. Aquest atentat contra Hitler va deixar seqüeles progressives que lentament van anar afectant al seu raciocini i al seu domini de la situació. A més, Hitler també va tenir una caiguda en el seu estat de salut.
  • Manera de la pèrdua del poder (IV)

    Manera de la pèrdua del poder (IV)
    Hitler va tornar per últim cop a Berlín el 15 de gener 1945. La seva principal preocupació era l'ofensiva soviètica al front oriental i el motiu inmediat al seu viatge va ser la radical oposició de Guderian a la seva decisió de traslladar a la divisió Grossdeutschland des de Prusia Oriental fins al sur per reforçar la defensa del front polac.
  • Manera de la pèrdua del poder (V)

    Manera de la pèrdua del poder (V)
    El 30 de gener, va dirigir per últim cop unes paraules al poble alemany en un discurs que tot i l'optimisme de Goebbles, es va veure que les paraules de Hitler ya no aconseguien aixecar la moral de la població devant de l'evidència de lo desesperada que era la situació.
  • Manera de la pèrdua del poder (VI)

    Manera de la pèrdua del poder (VI)
    El 3 de febrer, un bombarder estatunidenc, va destruir quasi completament la vella cancilleria del Reich i va danyar greument el nou edifici de Speer. Aixó va obligar a Hitler a vivir des de llavors quasi permanentment sota terra, en un búnker subterrani de dues plantes situat sota el jardí de la cancilleria.
  • Manera de la pèrdua del poder (VII)

    Manera de la pèrdua del poder (VII)
    El de 12 de febrer el comunicat de la conferència de Yalta que incloïa dures condicions imposades per els Aliats a Alemanya després de la seva derrota, entre elles la divisió del país, la prohibició del Partit Nazi i el processament dels criminals de guerra, no va fer més que reafirmar la seva postura de que no es podia rendir.
  • Manera de la pèrdua del poder (VIII)

    Manera de la pèrdua del poder (VIII)
    El 24 de febrer va realitzar la última reunió amb els Gauleiter però estava en unes condicions de salut molt dolentes i va parlar sentat durant una hora i mitja en la que recordava l'època heroica del partit.
  • Manera de la pèrdua del poder (IX)

    Manera de la pèrdua del poder (IX)
    El 29 de febrer de 1945 es va casar en el seu búnker amb Eva Braun i va fer el seu testament.
  • Manera de la pèrdua del poder (X)

    Manera de la pèrdua del poder (X)
    A causa de no voler acceptar la derrota, el 29 d'abril Hitler va començar a fer els últims preparatius per al seu suicidi. Per la tarda, abans de la sessió informativa diaria amb els seus generals, va fer matar la seva gossa, la Blondi.
  • Manera de la pèrdua del poder (XI)

    Manera de la pèrdua del poder (XI)
    El 30 d'abril va comunicar a Martin Bormann la decisió definitiva de suicidar-se i va donar al ajudant Otto Günsche intruccions estrictes sobre la cremació del seu cos i el de la seva dona. Després de menjar, sobre les 15:30, Adolf Hitler i la seva dona, Eva Braun, van entrar per últim cop al seu despatx on es van suicidar.
  • Característiques particulars dels règim totalitari (I)

    Característiques particulars dels règim totalitari (I)
    El nacisme va prendre antigues històries nòrdiques que deien que la raça ària, era més forta, pura i superior. Aquest teoria considerava que la seva misió principal era unificar als pobles àris amb l'objectiu de recuperar els orígens de la puresa de la raça i consolidar una nova raça superior exterminant a la resta.
  • Característiques particulars dels règim totalitari (II)

    Característiques particulars dels règim totalitari (II)
    Els camps de concentració. Eren camps de tortura per esclavitzar a les races que ells consideraven inferiors. Les persones dins dels camps havien de treballar per al règim nazi, però també en aquests camps es realitzaven matances masives i tortures. El seu objectiu era exterminar a les races que consideraven inferiors.
  • Característiques particulars dels règim totalitari (III)

    Característiques particulars dels règim totalitari (III)
    Era un partit únic, així com va passar amb el fascisme, aquesta doctrina no admetia la presència d'altres partits polítics.
  • Característiques particulars dels règim totalitari (IV)

    Característiques particulars dels règim totalitari (IV)
    Encara que tenia un control total de l'educació, fomentava l'aprenentatge i la formació professional. Seleccionava personal qualificat per realitzar tot tipus d'investigacions científiques. Aquestes investigacions es realitzaven utilitzant animals, homosexuals, jueus o altres persones esclavitzades.
  • Característiques particulars dels règim totalitari (V)

    Característiques particulars dels règim totalitari (V)
    Utilitzant el control dels medis de comunicació, s'intentava ubicar al führer com a líder omnipotent.
  • Característiques particulars dels règim totalitari (VI)

    Característiques particulars dels règim totalitari (VI)
    L'objectiu inicial de Hitler era establir una dictadura totalitarista a Alemanya, amb ell mateix com a lider suprem. Per poder aconseguir això, l'oposició havia de ser eliminada i les persones debien atendre llibrement a les seves indicacions. Això va ser aconseguir a través d'una política d'un Estat de Terror, element que es va convertir en una icona de l'Alemanya nazi.