Pedagogia montessori

Línia del temps- DEI (Mireia)

  • Comenius

    Comenius
    Va ser un teòleg, filòsof i pedagog nascut en l'actual República Txeca. Va escriure "Schola Materna gremü" per a instruir a les mares, ja que, considerava que la primera mestra era la mare. Les seues idees educatives es basen en 3 mètodes: comprendre, retindre i practicar. Va ser la figura que més va influir en el canvi d'educació.
  • Rousseau

    Rousseau
    Va ser un escriptor, pedagog, filòsof, músic, botànic i naturalista. Rousseau parla que no cal obsessionar-se que el xiquet/a aprenga, si no que cada etapa té un ritme i cada xiquet/a també. Podem destacar la seua obra "L'emili".
  • Pestalozzi

    Pestalozzi
    Va ser un pedagog. Que va estar influenciat pel mètode de Rousseau d'educar al xiquet/a en contacte amb la naturalesa. Va fundar una granja escola i un asil per a orfes de guerra. Pestalozzi li dona molta importància als primers anys d'escolaritat i dels primers aprenentatges. A ell se li deu la creació de l'escola primària popular i pública. Va crear el centre Pestalozziano, format per: Escola primària, secundària, de magisteri i centre de formació professional.
  • Froebel

    Froebel
    Va ser un pedagog alemany i a més el creador de l'educació preescolar i del concepte de jardí d'infància. Considerava molt important el contacte amb la naturalesa i el joc per a un correcte desenvolupament del xiquet/a.
  • Germanes Agazzi, Rosa 1866 i Carolina 1870

    Germanes Agazzi, Rosa 1866 i Carolina 1870
    Aquestes germanes van ser dues pedagogues. Elles van treballar en l'àmbit de l'educació infantil. Van fundar la casa dels xiquets/es de Mompiano que va servir de model per a altres escoles i jardins d'infància. Tenien un mètode que es caracteritza per la similitud que proposen entre l'ambient familiar i l'escolar, així com la inserció en l'entorn.
  • María Montessori

    María Montessori
    Va ser educadora, científica, mèdica, psiquiatra, filòsofa i psicòloga italiana. Va fundar la primera Casa dei Bambini. Montessori amb la seua educació va posar al xiquet com el protagonista fent-lo actiu i a l'adult passiu. L'educador/a té un rol de guia. Aquesta ensenya els elements fonamentals en la vida dels xiquets: la vida pràctica, de llenguatge, de desenvolupament, de socialització, sensorial, autonomia...
  • Decroly

    Decroly
    Va ser un pedagog, psicòleg, metge i docent. Va fundar l'institut especial per a "retardats mentals". Va crear l'escola "per a la vida i per la vida" per a xiquets/es "normals". I va fundar la Llar d'orfes de guerra. Va refusar elsmètodes de l'escola tradicional. "L'escola ha de ser per al xiquet/a, no per a l'escola".
  • Freinet

    Freinet
    Va ser un mestre i pedagog francès. Freinet va crear la seua propia escola, una "escola popular" per a satisfer les necessitats individuals i socials dels xiquets/es. Els principis bèsicas en la seua metodologia eren les d'expressió, comunicació i creació. Donava moltíssima importància a la vida cooperativa, participativa i a la relació entre l'escola i la vida.