Download

L'expansionisme alemany, italià i japonès

  • Ocupació de Manxúria

    Ocupació de Manxúria
    La invasió japonesa de Manxúria per l'Exèrcit de Kwantung delImperi del Japó, va començar el 18 de setembre de 1931 , immediatament após l'incident de Mukden. L'ocupació japonesa de Manxúria va durar fins al terme de la Segona Guerra Mundial i donaria lloc a la fundació de l'Estat titella de Manchukuo.
  • Conquesta d'Etiòpia

    Conquesta d'Etiòpia
    La invasió italiana d'Etiòpia , també anomenada segona guerra italo-etíop , va ser un conflicte armat de set mesos de durada, que es va lliurar entre octubre de 1935 i maig de 1936.
  • remilitarització de la Renània

    remilitarització de la Renània
    La remilitarització de Renània o crisi de Renània va ser una crisi diplomàtica provocada per la remilitarització d'aquesta regió alemanya per decisió d'Adolf Hitler el 7 de març de 1936
  • Eix Roma-Berlín

    Eix Roma-Berlín
    La locució Eix Roma-Berlín va ser utilitzada per primera vegada per Benito Mussolini al novembre de 1936, quan referint-se al tractat d'amistat signat el 25 d'octubre de 1936 entre el Regne d'Itàlia i Alemanya nazi , diu que els dos països formarien un Eix al voltant del qual girarien els altres estats d'Europa.
  • L'annexió (Anschluss)

    L'annexió (Anschluss)
    L'Anschluss («fusió» o «annexió») del 12 de març de 1938 va ser la incorporació formal d'Àustria al territori alemany . Adolf Hitler (1889-1945), líder nazi d'Alemanya, anhelava construir un imperi que unifiqués tots els parlants d'alemany sota la seva somniada Gran Alemanya.
  • Conferència de Munic

    Conferència de Munic
    Els Acords de Munic van ser aprovats i signats durant la nit del 30 de setembre de 1938 pels caps de Govern del Regne Unit , França , Itàlia i Alemanya , amb l'objectiu de solucionar la Crisi dels Sudets .
  • Ocupació de Txecoslovàquia

    Ocupació de Txecoslovàquia
    Després de l' Anschluss d' Alemanya nazi i Àustria al març de 1938, el següent objectiu del líder nazi Adolf Hitler era l'annexió de Txecoslovàquia . El seu pretext van ser les suposades necessitats sofertes per les poblacions germanes que habitaven les regions frontereres amb Txecoslovàquia al nord i oest, conegudes com els Sudets.
  • Pacte Ribben-trop-Molotov

    Pacte Ribben-trop-Molotov
    El Tractat de no Agressió entre Alemanya i la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS), de manera oficial, també conegut com a Pacte Ribbentrop-Mólotov o Pacte de no agressió nazi-soviètic , va ser signat entre l'Alemanya nazi i la Unió Soviètica pels ministres d'Afers Exteriors d'aquests països, Joach .